Η Γ. Ιμσιριδου παρουσιαζει τον Κωστα Μπαλαφα

balafas2
Ο Κώστας Μπαλάφας (1920-2011), συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους εκπροσώπους της ελληνικής φωτογραφίας. Για σχεδόν πέντε δεκαετίες, αποτύπωσε όψεις της μεταπολεμικής Ελλάδας, έχοντας σταθερά εστιασμένο το φακό του στον άνθρωπο του μόχθου, στην καθημερινή του ζωή, στη λαϊκή τέχνη, στα έθιμα των κατοίκων της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας. Φωτογράφιζε και κινηματογραφούσε, με σκοπό να διασώσει τις αξίες και τον πολιτισμό της χώρας του, που θεωρούσε ότι χάνονταν, χωρίς ποτέ να έχει ωφελιμιστική σχέση με το έργο του.

Στο έργο του Κώστα Μπαλάφα πρωταγωνιστεί ο άνθρωπος στον καθημερινό του αγώνα για την επιβίωση. Το ύφος της φωτογραφικής του δουλειάς διαμόρφωσαν, οι αγώνες του Ελληνικού λαού για ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια απο τη μια, και η αποτύπωση των παραδόσεων και ηθών που χάνονται απο την άλλη.

Το Μουσείο Μπενάκη, σεβόμενο την ακεραιότητα και το ήθος που χαρακτήριζε τον Κώστα Μπαλάφα, αλλά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο έργο του, το διαφυλάττει, το διατηρεί και το μεταφέρει στο κοινό, με την ελπίδα να φανεί αντάξιο της τιμής και της εμπιστοσύνης που του έδειξε ο δημιουργός.

Την Δευτέρα 28/11/2016 στις 7:30μμ, η λέσχη μας έχει τη χαρά και τιμή να φιλοξενεί τη Γ. Ιμσιρίδου του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη, η οποία θα μας παρουσιάσει το μεγάλο Έλληνα φωτογράφο Κώστα Μπαλάφα.

Η Γ. Ιμσιρίδου γνώρισε από κοντά τον Κ. Μπαλάφα, μίλησε μαζί του για φωτογραφία και ειναι ασφαλώς εξαιρετικά ενδιαφέρον, να μοιραστεί μαζί μας εκτός απο την εμπεριστατωμένη γνώση της του φωτογραφικού του έργου, στοιχεία απο τον άνθρωπο Κ. Μπαλάφα.